Hobby og Dyr

Hvorfor hundelegetøj er vigtigt for en hund, der skal være alene hjemme.

Hundens behov for aktivering

Mange hunde bliver fra helt små, trænet til at være alene hjemme. Nogle gange i mange timer af gangen. Det er vilkårene ved at være familiehund i en gennemsnitlig dansk familie.

De fleste hunde kommer nemt igennem alene-hjemme træningen. Det skyldes nok, at der er masser af viden tilgængelig omkring hundeopdragelse. Et par klik og man kan læse eksperters råd om stort set alt. Man kan blandt andet læse om hundens tilknytning og om aktivering af hunden.

Hvorfor legetøj er vigtigt

Hundens hjerne har brug for stimulering. Faktisk siger man at fem minutters spor, trætter hunden lige så meget som en halv times gåtur. Det vil sige at udover en hunds behov for fysisk aktivitet, så er der også et behov for stimulering af hjernen.

Der findes mange forskellige slags aktivitetslegetøj beregnet til at få hunden til at bruge sin hjerne. Det fås stort set i alle butikker, der sælger hunde tilbehør.

Dermed vender vi tilbage til hunden, der skal være alene hjemme. Det er nemlig vigtigt, at hunden har fået sine behov dækket inden man går ud af døren. Man skal huske på at familiemedlemmerne i huset, ses som medlemmer af hundens lille flok. Hunden vil være utryg, indtil dens flok igen er samlet.

Derfor er det vigtigt at hundens basale behov er dækket. Turen er gået. Hjernen har arbejdet.

Desuden er det vigtigt for hunden at have noget legetøj, når den er alene hjemme. Så kan den nemlig aktivere sig selv og når hunden bider i legetøj, udløses et hormon, der gør hunden rolig.

Comments are closed.

0 %